Nieuws

Vacature: muzikaal leider

Ben jij of ken jij de nieuwe muzikaal leider van Vals Alarm? Lees gauw verder voor meer informatie over deze vacature!

Organisatie

Vals Alarm bestaat uit een groep jonge, enthousiaste musicalacteurs uit Groningen, die zich richt op het produceren van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. Met de professionele begeleiding van ons artistieke team (bestaande uit tenminste een regisseur, dirigent en choreograaf), willen we ons continu ontwikkelen en nieuwe muzikale uitdagingen aangaan. In het Dagblad van het Noorden ontvingen we voor onze laatste producties lovende recensies. Afgelopen voorjaar deden we mee aan het televisieprogramma Zing! waarbij we het tot de halve finale schopten. Bij Vals Alarm staan talentontwikkeling en plezier in theatermaken hoog in het vaandel.

Vacature

Wij zijn vanaf oktober 2024 op zoek naar een koordirigent/muzikaal leider voor het muzikaal begeleiden van onze grote productie en kleine aanverwante optredens en concerten. Vals Alarm repeteert wekelijks op de dinsdagavond (19:30-22:00u) en voert jaarlijks tot anderhalf jaarlijks een musicalproductie op. De voorstellingen van de volgende productie staan gepland voor begin januari 2026.

Wij zoeken

Een enthousiaste, betrokken dirigent met ervaring, die de lat hoog legt. Als dirigent daag je het koor uit en heb je altijd oog voor wat er beter kan. Je hebt kennis van zaken over muziek- en zangtechniek en draagt dit graag over aan de leden. Ook heb je de touwtjes in handen tijdens een repetitie en ben je een natuurlijke leider. Als dirigent combineer je je artistieke taken met een uitstekend organisatorisch en plannend vermogen en vind je het een leuke uitdaging om actief samen te werken met onze leden.

Taken

  • Leiding nemen op artistiek muzikaal vlak in het productieproces;
  • Voorbereiden en leiden van zangrepetities;
  • Afnemen van (rol)audities voor de betreffende productie (i.s.m. regisseur);
  • Begeleiding van de leden bij muziek- en zangtechniek;
  • Samenwerken en overleggen met de overige leden van het Artistiek Team (tenminste regisseur en choreograaf);
  • Schrijven of aanpassen van vocale arrangementen;
  • (indien mogelijk, maar niet essentieel) Orkestdirectie tijdens de voorstellingen;
  • (indien mogelijk, maar niet essentieel) Pianobegeleiding tijdens repetities en optredens;

De bladmuziek en arrangementen worden (in principe) aangeleverd. Je wordt in je taken ondersteund door een productieteam en het bestuur van de vereniging. 

Wij bieden

Een enthousiaste vereniging vol talentvolle en leergierige leden die samen als doel hebben prachtige, uitdagende producties neer te zetten! Er is een projectvergoeding beschikbaar voor het geleverde werk. Kijk voor een indruk van onze vereniging rond op de website of op onze Facebook- en Instagrampagina (@valsalarm).

Contact

Enthousiast geworden om te solliciteren?
Stuur dan je motivatie + CV/portfolio naar info@valsalarm.nl voor 20 juli 2024. 

Heb je vragen over de functie of over de vereniging? Schroom dan niet om contact op te nemen met Rudy Niemeijer, bestuurslid van Vals Alarm, via info@valsalarm.nl